Tips inför flytten

Varje år flyttar miljontals människor till nya hem och bostäder. När man ska flytta är det mycket man måste tänka på. Allt måste packas ner och flyttas, man måste adressändra och säga upp abonnemang och man måste städa ur innan man lämnar sitt gamla hem.

2156369-move

När man flyttar kan det kännas som att de olika sysslorna aldrig tar slut. Därför kan det vara bra att ta hjälp med till exempel flytten av saker till det nya hemmet och städningen när man flyttat ut allt. Men det finns även en del saker man kan göra helt på egen hand. Gör man dessa saker rätt, kan det underlätta väldigt mycket i flytten och göra att den går så mycket smidigare.

Packa rätt

Till exempel är det viktigt att man börjar i god tid med att gå igenom alla saker man har undanstoppade, slänga allt som är trasigt och skänka bort eller sälja det man inte behöver. Man bör även lägga lite tanke i hur man packar sina flyttkartonger. Det gäller att packa tunga saker som böcker och liknande i botten. Sedan kan man fylla upp kartongen med lättare saker. Man kan använda filtar för att skydda tavlor och annat ömtåligt. All last måste vara säkrad innan man åker. Alla flyttkartonger ska vara märkta på alla sidor. Det underlättar för de som bär och gör det enklare att hitta saker efter flytten, oavsett hur kartongerna staplats. De värdesaker man har, packar man med i en väska som man själv flyttar. Läs mer.

På plats i nya bostaden

När man väl kommit på plats i den nya bostaden kan det vara bra att ha fungerande lampor på plats direkt. Man kan även se till att ha en hög pall eller stege på plats från början. Med ljus och en stege, kan man sätta upp och plocka fram allt så mycket enklare.