Vikten av städning vid flytt

”Slarv med flyttstäd kan bli dyrt” – är rubriken på en artikel från Dagens Nyheter, och det är många som inte är medvetna om vilka konsekvenser det kan bli av att inte göra en ordentlig flyttstädning när det är dags att flytta. Så här står det i artikeln:

Om bostadsbolaget inte tycker att städningen håller måttet kan de lägga ut ny städning på en entreprenör. Kostnaden hamnar hos den utflyttade. Och det kan bli dyrt eftersom bolaget inte behöver välja den billigaste firman.

Med andra ord är det mer än värt att se till att städningen blir hundra procent. Och visst kan du städa själv, men då ska du verkligen vara noggran. I köket ska du se till att allting görs rent: spisens insida och utsida, galler och plåtar räknas också med. Kyl och frys ska avfrostas och du bör även ta ut kylskåpet för att komma in bakom det och torka rent. I badrummet måste du se till att golvbrunnen är ordentligt rengjort, och du får inte heller glömma vattenlåset som är under handfatet. Vad gäller övriga rum är det så klart viktigt att få bort all smuts också. Dammsuga och torka golvet räcker inte alltid, utan det kan behövas ytterligare åtgärder för att får rent. Det kan kännas som ett tungt projekt, och det är det också. Men det måste göras. Vill du vara säker på att få rent är det dock bäst att ta hjälp av en städ- och flyttfirma. De vet exakt vad som ska göras och du kan vara säker på att det blir ordentligt gjort. Och det finns prisvärda alternativ att använda sig av, exempelvis Stockholm StädGruppen. Vanligen kan du också använda dig av rut-avdraget för städhjälpen, vilket också innebär att kostnaden inte blir speciellt  hög.