Tips för att riva en vägg

Tips för att riva en vägg

Tycker du att ditt hem känns instängt och litet? Kanske du funderar på att öppna upp genom att slå ut en vägg mellan två rum? Öppna planlösningar kan göra under för ett hem och bli bättre än förväntat då det skapar en helt ny känsla.

Att skapa en öppen planlösning i hemmet kräver planering då det gäller att inte slå ut en så kallad bärande vägg. Om du anlita en bra hantverkare får du all hjälp som behövs. Bestäm dig för vilken vägg du vill ska rivas och kontakta en hantverkare med gott renommé. Om du bor i en bostadsrätt är det bäst att kontakta föreningen först, men äger du en villa så är det bara att sätta igång. Kontrollera dock en extra gång så att väggen du vill slå ut inte är bärande för huset. Har du en hyresrätt är det såklart ett måste att kontakta hyresvärden.

Öppen planlösning

Det är en ynnest att ha stora ytor att röra sig på och umgås med familj och vänner. Om ditt boende känns trångt kan lösningen vara att riva en vägg för att bättra på umgängesytorna och göra hemmet mer njutbart. När du fått klartecken från bostadsrättsföreningen eller hyresvärden och vet att det går bra att ta bort väggen som är i vägen, kan det vara klokt att veta vilket material du har att göra med. Om du tänkt slå ut väggen själv kan du behöva en tigersåg och något att forsla bort vägg-bitarna med. Projektet kan kännas övermäktigt att dra igång och slutföra på egen hand, så det bästa är nog trots allt att anlita en pålitlig hantverkare som hjälper dig med grovarbetet.

Känslan när väggen är borta och det är dags för inredning och dekoration är underbar. Då kan du låta fantasin spinna loss och snart har du ett trivsamt hem med öppen planlösning som alla vill vistas i.