Säker renovering

Att renovera ditt hem kan vara både roligt och jobbigt på samma gång för du vill inte ta allt för lång tid på dig. Du vill också att det ska gå så säkert som det bara går och det kan vara svårt för den som ska renovera för första gången att veta hur de ska bära sig åt.

En renovering av hemmet kan bli ett “gör det själv” projekt eller så kan du välja att ta in hantverkare, vad du än väljer att göra så vill du att det ska bli så säkert som möjligt. Det första du bör göra är att bestämma vad du vill ha renoverat. När detta är bestämt kan du börja titta på lösningar och bestämma om du ska göra det själv eller ta in hjälp.

Gör det själv

Om du ska göra renoveringen själv kan det vara bra att veta att du ska säkra upp ditt hem. Om du ska måla ett rum så bör du stänga av rummet för att hålla djur och småbarn borta. Det ska du också göra om du ska bygga något, små barn och husdjur är oberäkneliga och kan både skada sig och äta upp spik och annat som de kommer åt. Målarfärg är heller inget bra att ha i närheten av barn. Skaffa gärna en barnvakt eller passa på att renovera när barnen är på dagis och i skolan. Ska du byta tak är det bra att ha en byggnadsställning som gör att du kommer upp i bra höjd. En ordentlig byggställning är också ett bra tecken på att det pågår renovering, den bör vara gjort av tåligt och starkt material. Du vill inte att den rasar under tiden renoveringen sker.

Anlita hantverkare

Att anlita något som hjälper dig är ingen dålig idé men du bör ha en ekonomi som klarar av det. Att anlita hjälp gör att renoveringen kan flyta på även om du själv inte har tiden som räcker. Du kan också hålla koll på dina barn och kan bo på en temporär plats under renoveringens gång, när allt är klart kan du flytta tillbaka igen. Det blir mycket säkrare för hantverkarna också att inte ha folk och djur runt omkring sig när de ska jobba.