Välj säkerhetsdörr efter renovering

När ditt hem renoveras är det klokt att installera säkerhetsdörrar. De ökar värdet på bostaden vilket ju också en renovering gör, så det blir en extra värdeökning. Det finns också en lång rad andra fördelar med att välja en säkerhetsdörr framför en vanlig dörr.

Det kan vara svårt att välja bland det stora utbudet av säkerhetsdörrar som finns, men säkerhetsdörrar från prodoor erbjuder bra kvalitet till ett fördelaktigt pris. Förutom att det ökar värdet på bostaden så ger det också andra fördelar, både för dig som privatperson och om du driver ett företag.

Fördelar med att ha en säkerhetsdörr

Allt fler installerar en eller flera säkerhetsdörrar till sin bostad. En säkerhetsdörr har en hög standard på lister och karmar, vilket gör att den har bättre ljudisolering. Den har också en särskild konstruktion där dörrplåtarna är sammanfogade med limning. Ett gediget sjutillhållarlås minskar också risken för inbrott.

Andra fördelar med säkerhetsdörr är att:

  • Du får rabatt på hemförsäkringen
  • Du blir skyddad mot drag
  • Dörren stoppar brandgaser

Säkerhetsdörren har ett bra isoleringsmaterial vilket minskar energiförlust. Om du tidigare har haft drag i fastigheten försvinner detta med en säkerhetsdörr. Dörren skyddar också mot brand. Även om det är tusen grader varmt på andra sidan kan du lägga handen på dörren. När det brinner skyddar dörren mot brandgaser, de kan inte tränga in i fastigheten eftersom säkerhetsdörren är så tät.

inbrottRisken för inbrott minskar förstås också med en säkerhetsdörr. Den vanligaste vägen in för en inbrottstjuv är via entrédörren. Därefter är det balkong- och altandörren. Inbrottstjuvar brukar sällan ta sig in via fönster eftersom det är svårare att ta med sig stöldgodset den vägen. Grannarna brukar också bli mer uppmärksamma och kan ibland slå larm när de ser att en okänd person går in eller ut genom ett fönster i en närliggande byggnad. Vanligtvis brukar inbrottstjuvar använda skruvmejsel eller kofot för att ta sig in. Dessa verktyg är för svaga för att forcera en säkerhetsdörr som har säkerhetsklass tre eller fyra.

Säkerhetsdörren stänger också ute obehagliga lukter, eftersom den är så tät. Detta kan vara ett bra alternativ för den som exempelvis bor nära en starkt trafikerad väg.