Våga vara kreativ i köket

Att inreda sitt kök är inte alltid det lättaste. För det första finns det oändligt många valmöjligheter, för det andra krävs det otroligt mycket resurser. Vilket gäller både för plånboken och för tiden. Renovering tar tid, det är bara inse. Men. Som tur är blir det oftast värt det i slutändan. När man väl sitter där, i sitt nya kök – och spejar över nya snygga köksprodukter (kanske har ni lyxat till det med Cylinda vitvaror?). Det är en fantasisk känsla, och antagligen just därför som det är många som väljer att renovera – slutresultatet är mer än värt mödan. Men hur ska man då renovera köket? Vad är bäst? Hur får man till det snyggt? Ja, frågorna är otroligt många – och det är svårt att svara på alla. Till att börja med, varför inte börja med några inspirerande idéer?

Varsågod:

  • Tänk 70-tal! Med bruna och blommiga tapeter, gråta stolar och gröna detaljer. Tänk en orange kaffekokare matchat med ett lika orange kylskåp. Låter det sådär? Det är faktiskt snyggare än vad ni tror. Det handlar helt enkelt om att våga, och lyssna till sin kreativitet. Resultatet kan bli fantastiskt.
  • Stilrent och klassiskt. Var 70-tal för flummig för dig? Tänk då motsatt. Tänk slipat trägolv målat med svartvita mönster, tänk träbänkar och vita skåpluckor. Tänk bort kakel, och ha istället vackert tegel bakom spisen. Detaljerna då? Marinblå lampa och gardin. Sen är det klart. Stilrent och helt fantastiskt.
  • Mysigt och litet. Bor du litet? Det behöver inte vara till din nackdel. Använd golvet för snygga detaljer. Ett roligt mönster kan göra otroligt mycket, tänk bara på att det inte får sticka ut allt för mycket. Skåpluckorna håller du öppna, det ger en större känsla. Utöver det håller du dig till vitt, och blandar det med små turkosa detaljer. Det ger en varm känsla i det kalla och vita.
  • Konstnärsköket. Är du en konstnärssjäl som törstar efter färg och kärlek? Då är du röd – lika så borde ditt kök vara. Leta fram en blommig tapet och fyll väggen. Matcha med enfärgade skåpluckor och ett golv med ett vågat mönster. Spåra sedan loss på möblerna. Vill du ha en grön stol och en rosa pall? Kör! Vill du ha en lampa med tyllkjol? Det är snyggt. Det handlar om att känna efter, och följa sin inre röst. Förstå då hittar du det konstnärliga som passar just dig.

Det finns som sagt massvis att göra – det handlar bara om att blunda och känna efter. Vad är jag? Hur vill jag ha det? Och sedan gäller det att våga. Läs mer om intressanta kök här, det ger fortsatt inspiration!