Större chans för fint hem med hus!

När det kommer till inredning finns det en sak som är lite viktigare än allt annat. Det är inte att ha bra smak, ha mycket pengar eller ge det mycket tid, som man kan tro. Det finns en sak som är ännu viktigare, nämligen huset eller lägenheten. Utan en bra grund för en grym inredning är det inte det lättaste att få ett fint hem eftersom hur allt ser ut från början är viktigt för hur det kommer se ut när man är klar. Att kika in på www.99hus.se, en stor husguide på nätet, är alltid ett tips när man går i köpestankar och här kan man hitta all möjlig inspiration, tips och fakta innan man slår till. Något som man bör ta hänsyn till nu när det är billigare att köpa hus än tidigare så att man inte slår till på något bara för att man kan. På dn.se kan man läsa om att fler kan köpa hus nu, något som bådar gott för fin inredning i hemmet:

Nu får svenskarna lättare att köpa småhus. När Swedbank presenterar sitt boindex för årets tredje kvartal visar det att sjunkande bolåneräntor, lägre villapriser och högre förvärvsinkomster stärkt svenskarnas köpkraft när det gäller hus. I hela Sverige förutom i Stockholm.

Boindex mäter hushållens förutsättningar för att köpa småhus. Värdet är 100 när hushållen använder 15 procent av förvärvsinkomsten före skatt till bolånekostnader. När index når över 100 har hushållen råd med sitt boende enligt den fastställda normen. Ju högre tal, desto bättre.

Efter att bolåneindex sjunkit till 125,4 under årets andra kvartal har det under det senaste kvartalet åter stigit till 128,6. Svenskarnas husköpkraft har stigit av att priserna på småhus sjunkit tillsammans med bolåneräntorna samtidigt som förvärvsinkomsterna i snitt har ökat.