Inred sovrummet

Sovrummet är det mest privata rummet i ett hus, eller lägenhet. Det är där vi gömmer saker som ingen annan får se och det är ofta där vi är som mest sårbara. När sovrummet ska inredas är det därför svårt att veta hur man vill ha det. Det skrivs mycket om hur vi ska inreda sovrummet men det är ofta så individuellt att det är svårt att säga någonting generellt.

Det går, precis som i all annan inredning, trender och olika saker blir ganska snabbt omoderna medan någonting som stått på tok för länge helt plötsligt blir jätteinne. I sovrummet gäller det att ta beslut som du själv står bakom och som du kan leva med en längre tid eftersom det ofta är ganska omständigt att gör om i just sovrum. Det är stora möbler som är fullpackade med kläder och sängar som kräver mycket muskler för att lyfta. Utrymmet brukar också vara mindre än vad som önskas då man håller i någonting väldigt tungt. De småsaker du kan fokusera på att konsekvent variera är överkast och gardiner. Det gör en otrolig skillnad och kan liva upp ordentligt i höstmörkret.

Fint sovrum

 

Sängen

Sängen kommer du ligga i ungefär en tredjedel av ditt liv. Det är den viktigaste möbeln i hela din bostad men det är också den som ofta blir förbisedd när vi ska inreda. Och den är svår när det gäller att väga bekvämlighet med hur den ser ut. Alla sängar är inte en mjuk kontinentalsäng, utan ofta är väldigt snygga sängar ganska svåra att sova i och bekväma sängar kan lätt se tråkiga ut.