Skydda bostaden vid renovering

Skydda bostaden vid renovering

Hur bra slutresultat du kommer att få efter din renovering beror på hur duktig och noggrann du har varit med bland annat förarbetet. Du behöver se till att du använder bra täckmaterial och att du ser till att ha ett tåligt golvskydd när det är dags för renovering i ditt hem.

Många svenskar väljer idag att ta fram hammare och såg och själva sätta igång att renovera sina hem. Andra känner sig inte lika kunniga och väljer därför att anlita en hantverkare. Oavsett om du väljer att ta in professionell hjälp eller utför renoveringen själv är det viktigt att du ser till att skydda alla dina ytor. Naturligtvis är det väldigt viktigt att du har ett bra golvskydd för dina känsliga golv, men du behöver även skydda dörrar, fönsterbrädor och mer därtill.

par tittar på renoveringsskissByggdamm och smutsiga skor

Det är lätt att tro att det endast kommer att vara lite målarfärg som täckmaterialet ska behöva hantera, men sanningen är helt annorlunda. Vid en renovering kommer det att bli riktigt ordentligt dammigt i ditt hem och hantverkare kommer dessutom att behöva klampa, komma och gå, med sina arbetsskor i ditt hem. Golvskyddet är således inte bara till för att förhindra skador på golvet, utan även för att förenkla rengöringen efteråt. Detsamma gäller för dina fönster. Du kan behöva vända dig till https://www.fonsterputsning-stockholm.se/ för att få hjälp med din fönsterputsning. Se till att renoveringen är helt avslutad innan du tar in en fönsterputsare. På så sätt förhindrar du att nytt byggdamm flyger runt i luften och får fäste på de nytvättade fönsterna.

Fördelar med skyddsmaterial

Har du rätt skyddsmaterial så bli renoveringen lättare och slutresultatet bättre.

  • Golvskydd
  • Täckmaterial för möbler, dörrar m.m.
  • Töm fönsterbrädor och ta ner gardiner
  • Täckfilt eller täckpapper vid målning

Det finns en hel del olika typer av skydd som du kan använda dig av. Försök att se till så att du begränsar dammet så mycket som möjligt till det specifika rummet. Det kan du göra genom att tejpa för nyckelhål, dörrspringor och andra öppningar där dammet har möjlighet att spridas. Det fungerar oftast bra med vanlig maskeringstejp för ändamålet.