Singing in the rain!

Alla minns i nog den kända filmen med den kända låten ”Singin in the rain”? Och alla förknippar vi nog filmen med exakt samma sak. Nämligen regn och paraply. Denna kända och klassiska film har blivit signifikant för just paraplyet, men också människans förmåga att hålla uppe humöret när tillvaron känns lite extra dunkel.

För visst kan vi väl alla hålla med om att det är svårt att hålla uppe fanan när det är grått, trist och regnigt utanför fönstret?  Inte får man ju direkt lust att gå ut och ”sjunga i regnet”. Men faktum är att om man har ett riktigt tjusigt och stort paraply så kan man nog i princip hålla humöret uppe i alla väder, oavsett regn och skurar.

Vi har ju nog alla hört uttrycket ”klä dig efter väder” eller ”det finns inget dåligt väder, bara dåliga kläder”. Och visst blir alla lite irriterade av denna klämkäcka attityd? För vem gillar egentligen regn?om vi svenskar skulle få önska skulle vi vilja ha sol året om. Något som ju tyvärr inte lär hända, men drömma kan man ju alltid göra.