masked burglar with crowbar breaking and entering into a victim's home - shot with dramatic motion

Så förebygger du inbrott på bästa sätt

Att drabbas av inbrott är inget önskvärt. Det är svårt att helt utesluta risken att få en påhälsning av tjuven. Men det finns bra saker att göra för att minska den risken.

Det är ingen fröjd att komma hem till en bostad som har en uppbruten dörr. Det är en obehaglig upplevelse. För att minska risken att en tjuv ska välja just ditt hem finns det många förebyggande åtgärder. Det är omöjligt att stoppa en tjuv helt men det är möjligt att göra det svårt att kunna göra ett inbrott. Att ett hemlarm är en bra grej. Gå in på https://www.sectoralarm.se/ om du vill ha ett bra hemlarm som kan anpassas efter ditt behov. När du har ett hemlarm minskar du risken avsevärt att få en påhälsning av en tjuv. Hemlarm är oftast avskräckande.

“Ett larm kan göra att tjuven väljer bort ditt hus.” Läs mer här

Be någon kolla ditt hus när du reser bort

Det är inte sällan som tjuvar märker ut hus som det ska göra inbrott i. De kan exempelvis lägga en sten på soptunnelocket och om den är kvar efter någon dag slår de till. Det är av sådana anledningar som det är bra att be någon gå hem till dig när du är bortrest. En granne kan flytta soptunnan, flytta redskap i trädgården eller göra andra liknande saker för att skrämma bort tjuven. Hus som inte har något hemlarm och där det är uppenbart att ingen är hemma är lätta byten för tjuven.