Rensa ut och må bättre

Att inreda handlar om så mycket mer än att bara fylla sitt hem med en massa saker. Det handlar också om att välja bort och rensa ut. Utan luft och plats i rummen kommer inredningen inte till sin rätt. Och även om du inte har vitt och fräscht-stilen hemma så kan det vara nyttigt och skönt att rensa bort saker då och då. För vissa inredningsdetaljer tröttnar man helt enkelt på, och det är ju inte så konstigt. Men om de står kvar månad efter månad, bara för att du inte tar dig tid att städa bort dem, så förstör de den övriga inredningen. Och faktum är att det inte bara är inredningen som mår bra av att du rensar, även du själv mår bättre av det.

Plocka undan det du inte behöver

Bara för att du rensar behöver det inte betyda att du slänger alla dina fina saker. Du kan enkelt förvara dem på ett bra lagerhotell så att de står skyddade och så att du kan använda dem i framtiden. Vissa saker kommer tillbaka i modet, så därför är det väldigt smart att plocka undan omoderna och gamla saker så att du kan plocka upp dem igen några år senare! Att hyra ett lagerrum är väldigt smidigt och kan bespara dig mycket möda och dåligt samvete. Och till skillnad från vad vissa tror så går det jättebra att hyra ett förråd på lång sikt även som privatperson.

”Att ha sina saker på lager kan vara bra för både privatpersoner och företag”

Att städa undan är som terapi

Det finns inredningsintresserade som känner behov av att möblera om flera gånger i månaden. Sedan finns de dem som bara fyller på och fyller på med saker, och som samtidigt låter allt gammalt stå kvar på sina platser och trängas. Oftast mår den första sorten lite bättre. Att förnya sitt hem och rensa ut då och då är nyttigt, både för själen och för det visuella intrycket av rummet. Om det är ordning och reda runtomkring så brukar det även bli bättre ordning inuti i huvudet. Och även om det tar mycket tid att rensa i ett hem som samlat på sig saker under flera år, så är det värt det. Då blir det inte alls lika jobbigt nästa gång du ska rensa eftersom du har en bra grund.