Renovering och inredning av badrummet

När vi tänker design och inredning är antagligen inte badrummet det förstå rum som dyker upp. Nej, faktum är att badrummet har en tendens att hamna lite i skym undan när det gäller inredning, mysfaktor, design etcetera. Att ha en fräscht och hygieniskt badrum är däremot otroligt viktigt för de allra flesta och att renovera badrummet kanske var tionde eller femtonde år är därför inte ovanligt.

Oavsett om man vill ge badrummet en helrenovering eller om man bara vill ge det lite av ett ansiktslyft så finns det massor av saker man kan göra. Ska man renovera badrummet är det allra viktigaste att man anlitar rätt hantverkare. Hantverkarna måste ha utbildning inom VVC och dessutom vara licenserade att arbeta med våtrum. Renoveringar i fuktiga utrymmen som badrum är nämligen inte helt enkla om man inte är utbildad att sätta just fuktspärr, silikon-täta, sätta kakel utan att riskera att fukt kommer emellan och så vidare.

Ska man renovera och inreda badrummet är det alltså viktigt att:

•    Välja rätt hantverkare
•    Göra sitt val av kakel i god tid, bra utbud finns till exempel hos Bricmate.se, med risk för lång leveranstid etcetera.
•    Bestämma om man vill ha dusch eller badkar
•    Kanske passa på att förbereda för tvättmaskin?
•    Välja färger
•    Har man bara ett badrum hemma kan det vara bra att kolla upp var familjen kan duscha, gå på toaletten etcetera under renoveringstiden. Kanske finns det dusch i lägenhetshusets källare? Kanske kan man låna hos en granne?

Planering är A och O när det gäller alla renoveringsprojekt, och kanske lite extra viktigt när det kommer till renovering av badrum.