Renovera hemmet på sommaren

Att renovera är någonting många gör på sommaren. Ifall du är en av de som funderar på att göra detta kan det vara en god idé, innan rot-avdraget försvinner för alltid.

Kommer du att renovera ditt hem till sommaren? Det är ganska vanligt, många väljer att renovera när värmen kommer och semesterdagar tas ut. För attrenovering (2) lyckas med sin renovering är det självklart mycket som ska fungera. Främst måste det finnas finansering, och det kan ju vara en god idé att passa på att renovera denna sommar – eftersom vi inte riktigt vet hur det kommer att sluta med Rotavdraget. Än kan du renovera och använda dig av rotavdraget men den nuvarande regeringen har gjort det klart och tydligt att de är skeptiska till att ha kvar det. Det kan till och med vara så att du tjänar på att renovera nu även fast du inte har sparat ihop pengar. Då kan du ta ett lån, för att finansiera renoveringen. Det är viktigt att du väljer att ta ett lån med bra ränta, välj Advisa när du ska låna pengar så får du det. Det är inte jättevanligt att låna pengar till en renovering, men det görs. I denna artikel visar man på att de främst är lån till kök och badrum.

Välj rätt hantverkare

Vid renovering är det även viktigt att välja en bra hantverkare, det kan vara helt avgörande för att det blir rätt och snyggt gjort. Det du kan göra för att vara säker på att den hantverkare du väljer är bra, är att kolla med vänner och bekanta ifall de har någon att rekommendera. Kolla även om hantverkaren är skuldsatt, eftersom det annars kan påverka dig negativt. Detta kan du kolla hos Kronofogden. Andra bra saker att kräva av din hantverkare är att hen är försäkrad och att du inte ska betala i förskott. Om han eller hon ställer sig emot detta är det ett varningstecken på att någonting kan vara fel.