Renovera ditt kök under semestern

Nu i semestertider har många lite tid över att slappa hemma. Och många försöker ta tillvara på den tiden genom olika renoveringsprojekt – för när skulle man annars hinna med? Ett hett tips som kan ge ditt hem en riktigt stilfull touch är att renovera köket. Många gånger är köket hemmets viktigaste rum, du kanske äter där, du tillagar maten där och många gånger är det där familjen samlas. Glöm heller inte att köket ofta blir festens mittpunkt om du bjuder över gäster.

Så vad definierar ett snyggt designerkök? Det finns naturligtvis flera detaljer du kan ändra för att få rätt touch på köket. Vi vill rekommendera en glaspanel från http://www.glaspanel.se/ för en riktigt häftig detalj som gör stor skillnad. Du kan välja mellan en mängd olika motiv alla med modern design eller rent av designa ett eget motiv. Oavsett vad du väljer ger det ditt kök en exklusiv och modern känsla.

Vidare kan vi tipsa om att ändra köksluckor och även byta ut handtagen. Även små detaljer kan göra stor skillnad! Att dessutom våga experimentera lite med färg piggar upp. Ett färgglatt kök känns både inbjudande och varmt. Om du inte vill släppa loss helt och välja färgglada köksluckor eller en färgglad glaspanel kan man alltid leka med ljuset och försöka reflektera det. Ljusa gardiner som kontrast mot mörkare väggar är en idé. Men även mindre saker som ett ljust matbord eller en ljus matta vid fönstret reflekterar ljuset vidare in i köket. Vill du ha mer tips rekommenderar vi att du kan läsa vidare här.

Tänk på!

Tänk alltid på att göra en budget eftersom kostnaderna lätt kan skena iväg. Räkna med installation av el, kakel, vitvaror, diskho, kranar och så vidare. Tänk även på att kolla snickaren du tänkt anlita, be om rekommendationer, sök på nätet och om du har möjlighet kan du alltid be om att få titta på när snickaren arbetar.