Luften hemma

Luften är något också är viktigt att tänka på när man inreder och renoverar hemma. Med både AC och blommor blir det bra luft.

renoverat badrumNär man inreder sitt hem är det lätt att förglömma det som kanske är allra viktigast för ett skönt och behagligt hem, nämligen luftens kvalitet och temperatur. Med en AC eller luftfuktare från e-klok.se blir hemmet svalt och skönt en riktigt het sommarnatt.

Annat som gör luften både ren och bättre doftande är att man har mycket växter hemma. Det finns särskilt vissa sorters växter som renar luften hemma, och i Expressen kan en läsa om att dessa är bland andra Paradisträd (som ger massor av syre nattetid) men även Fredskalla som renar luften från flertalet giftiga ämnen som bensen, formaldehyd, xylen, toluen, aceton, alkohol med flera. Dessutom fuktar blommar luften. Detta är sådana blommor som både gör hemmet snyggare och trivsammare, samtidigt som de faktiskt hjälper med att bättra på luftens kvalitet. Även på Sköna Hem finns massor med tips på blommor som bara är vanliga krukväxter men som ger dig just en bättre luftkvalitet hemmavid. Bland annat Gerbera och Svärmorstunga finns bland växterna.

Gym har ibland riktigt dålig luft

En lokal som dock inte alltid är väl luftkonditionerad är gymmet. Där kan man lätt bli trött och hängig, just på grund av inomhusluften. I Dagens Nyheter står det nämligen om hur gym ofta har höga halter av luftburna dammpartiklar, koldioxid och just formaldehyd från alla plaster.

Särskilt höga var halterna under gruppträningspass, då många personer samlas och tränar på en mindre yta. Vid fysisk aktivitet utsöndrar kroppen stora mängder koldioxid. Dagens Nyheter