Inredningstrender

Som vi alla vet så är trender något som kommer och går genom åren. Men inom nästan alla områden så finns det alltid vissa saker som alltid är trendigt och klassiskt. Inom mode är detta ”The black dress” och rött läppstift. Något som i princip alltid funkar, oavsett vilket år det är eller vilka trender som gäller just då,

Inom inredning gäller samma princip och även där finns det trender och stilar som i princip alltid fungerar vilket år det än är. En stil som varit mycket populär under de senaste åren är den Amerikanska stilen med dess influenser. Färgerna brukar gå i vitt, blått och rött. Många inredningsdetaljer brukar inte alltför sällan ha den amerikanska flaggan på sig, såsom kuddar, mattor eller påslakan. Mycket går i ränder och mer abstrakta mönster.

Allt fler väljer alltså att införskaffa sig ett par Newport påslakan eller ett par kuddar ifrån Lexington. Det räcker med att man besöker varuhuset NK så förstår man att denna trenden är konstant ihållande, oavsett om man gillar den eller ej. Men huruvida denna trenden har med USA att göra som land eller att vi bara är förtjusta i färgerna kan man säkerligen diskutera.