Inred ute

Det är inte bara hemmet som man bör lägga extra krut på att inreda, även uteplatsen och altanen är perfekta att ge en liten makeover – speciellt nu när sommaren står för dörren kan det vara härligt med ett extra rum utomhus, och det är något som lätt fixat!

”Att inreda sin balkong eller uteplats kan kännas knepigt, fina utemöbler verkar omöjliga att hitta och i vissa fall blir balkongen bara ett förråd.” läs mer här.

6894352-regnSom citatet ovan nämner är det lätt att ens uterum, balkong eller altan blir en avlastningsplats för saker man vet vart man ska göra av dem. Speciellt under vinterhalvåret. Men nu börjar solen åter skymta och inom kort är sommarens varma dagar här – och då vill man ju inget hellre än att spendera tid på sin uteplats. Därför är det hög tid att komma igång med att inreda den nu och det finns en rad olika knep man kan yta till för att skapa en riktigt bra känsla. Något som till exempel Sköna hem skriver om är att lägga fokus på att göra platsen så ombonad som bara möjligt och bygga om och bygga till för att få rätt harmoni. Men innan du börjar med själva inredningsbiten är det bra att ta en extra titt på altanens skick – kanske är det hög tid att köpa nya snygga räcken och olja upp det solblekta trägolvet? Börja med det då, eller om du är lat kan du lägga ut mattor över hela golvpartiet och dölja dess skick – det ger samtidigt en trevlig inomhuskänsla.

Så väljer du möbler

När det är dags att välja möbler finns också en hel del saker att tänka på innan man sätter igång med inredningen av uteplatsen. Något som Elle Decoration tipsar om är att börja med att utgå från hur stor yta du har att arbeta med och sedan välja vilka material du vill att inredningen först och främst ska vara i – ett tema så att säga. Sen gäller det även att bestämma om du vill satsa på möbler som ska stå ute året om eller möbler som du behöver plocka in när kylan kommer tillbaka. När du har dessa tre saker klara för dig är det bara att sätta igång med inredningsprojektet – stil, färg och känsla hittar du genom att utgå från dig själv och inspirationstips kan du hitta genom att enkelt googla på nätet.