Inred för trivsel

Många inreder sina hem med tanke på estetiken och glömmer lätt trivseln. Vi vill gärna ha ett vackert och trendigt hem, men vi måste minnas att det är just ett hem. Ett hem ska vara ombonat in i minsta detalj och även kunna vara vackert och ombonat. Det kan handla om en unik lampa som gått i arv, en speciell matta som man älskar innerligt eller bara en tavla som man haft sedan flytten hemifrån.

Jakten efter det perfekta hemmet går ofta överstyr och till slut står man där med ett inrett och opersonligt hem. Ett hem är i allra högsta grad personligt och bör även kännas som så. Smart är att inte gå till att varuhus och köpa massproducerad konst och möbler utan att blanda antikt med modernt. En som tycker att ett hem ska vara trivsamt är Camilla och detta säger hon om sina böcker som skapar personlighet i hemmet:

Höga travar av böcker ligger på vardagsrumsgolvet. Litteratur har en viktig och självklar plats hemma hos Camilla. Tanken är egentligen att täcka en hel vägg med bokhyllor, men hon har ännu inte hittat någon vägg som passar.

– Jag tycker att det känns så tråkigt när folk inte har böcker framme. Ibland verkar det som att många låter estetik gå före trivsel i sina hem. Jag vill ha brokiga bokryggar och mina favoritböcker, säger Camilla.

Inred med personlighet

Kaxiga möbler som representerar dig eller tavlor som ingen annan skulle komma på tanken att köpa är bara några av de sakerna som kan ge hemmet en mer personligare stil. För den som vill ha ett varmare och mysigt hem så är belysningen något att ha i åtanke. Exempelvis så kan man fynda snygga lampor och ljusstakar hos Lavanille, doftljus, bordslampor och allt som kan tänkas inom ljus finner ni här. Det är ett simpelt knep för att skapa ett mer hemtrevligt hem, något som många kan vara överens om. En fördel med att handla på Internet är att man kan se ljusen i ett samband och att det är enklare att föreställa sig resultatet när det är klart. Nackdelen är att man inte kan se hur stora möblerna är, därför är det bra att man har ångerrätt.