Ett speciellt hem

Om man skulle gå igenom all design som finns i hela världen skulle man inte ha tillräckligt med tid även om man spenderade varenda vaken sekund av ens liv med det. Det handlar om kläder, skor, väskor, teknik och möbler, och massor av andra saker. Och minst en av kategorierna intresserar alla. Just därför är det ett ämne som alla kan prata och tycka till om och som berör alla på ett eller annat sätt. Och just nu är det trendigt med speciell inredning och design!

Just på grund av det omfattande intresset är det många som kan spendera flera timmar framför datorn på olika inrednings- och/eller auktionssajter. Och att hitta auktioner online idag är inget svårt och det öppnar upp inför möjligheten om ett originellt och speciellt hem. Något som många är ute efter just nu, mycket på grund av att inredningstrenderna ser ut på det viset. På baromentern.se kan man läsa såhär om att inreda hemmet:

Det brukar heta att inredningstrenderna sneglar på modet som i sin tur inspireras av konsten. Konsten har de senaste åren sett en renässans för sin mest klassiska form – måleriet. Och modet är mer vuxet och välklätt än på länge, dock med utrymme för lediga och mer personliga inslag.
Översatt till inredning kan det hela beskrivas med några tendenser: Minimalismen som, de senaste årens prylglädje till trots, inte släpper sitt grepp om oss. Kvalitetstänkande – vi söker möbler och produkter av bra och helst miljövänliga material som vi kan leva med länge.
(Läs hela artikeln här).

Och det syns att det är på detta viset! Många vill ha speciella möbler som håller länge och är tidlösa fast ändå inte. Det är dock inte det lättaste att fixa utan det kräver tid och pengar, men vill man så kan man. Låt oss därför ge två tips på hur man fixar ett speciellt och personligt hem!

  • Som tidigare nämnt är det populärt att gå via auktion för att hitta sina dyrgripar för hemmet. Har man inte tid att springa på alla i hela Sverige kan man enkelt kolla online, med fördel på Barnebys.se som sammanställer alla auktionshus på en och samma plats så att man slipper komma ihåg alla möjliga ställen som finns. Genom att shoppa inredning på auktion får man ofta prylar som ingen annan man känner äger, och det är alltid väldigt roligt.
  • Ofta kan det vara så att man vet lite vilken typ av stil man gillar och vill ha, men man har svårt för att skrida till verket och ta tag i det. Kolla på inredningsbloggar och i tidningar på samma ämne och se hur andra gjort, då kan det bli lättare att komma igång istället för att man inte har någon aning om vart man ska börja. Är man dessutom ”bara” en amatör är det ofta man känner sig osäker på om stilar och möbler passar ihop, men det är bara att gå efter sin magkänsla! Det är trots allt du som ska bo där och ingen annan.

På så sätt kommer man verkligen leva efter uttrycket ”borta bra, men hemma bäst”! Något som vi alla nog önskar för oss själva och vår familj.