En lyckad bostadsförsäljning

När det är dags att sälja sin bostad är det många saker som man bör ha i åtanke. Bostaden säljer bättre med en bra bostadsbeskrivning och en smart styling. Den lär även säljas dyrare om tajmingen är rätt.

1134970-house-sale

Nu försöker mäklare sälja bostäder med poesi, skriver Expressen. Mäklarpoesin lockar till läsning och ger en mer utförlig helhetsbild av ett objekt. Många mäklare har försökt sig på poesin själva men i vissa fall har faktiskt riktiga poeter plockats in för att skriva bostadsbeskrivningen. Björn Ranelid har till exempel skrivit åt en mäklarfirma i Stockholm och i Helsingborg. Poesin hjälper till att ledsaga läsarna genom bostaden och förmedla den känsla som finns där. Något som de mäklare som sysslar med mäklarpoesi har i åtanke är at man aldrig får överdriva när man lyfter fram hemmet och de styrkor som hemmet har. Då finns nämligen en risk att besökarna på visningen blir besvikna.

Styla hemmet innan visning

Att ha en bra bostadsbeskrivning är viktigt för att locka besökare och potentiella köpare till en visning. Det är därför som mäklarna lägger mycket tid och ansträngning på att den ska bli bra. Men det är självklart inte bara bostadsbeskrivningen som avgör om man får sin bostad såld eller inte. Självklart handlar det dels om hur bra mäklaren man anlitar är och för att hitta bra mäklare till bra priser kan man besöka maklarofferter.se. Sedan handlar det även till stor del om hur bostaden ser ut och vilka möjligheter som finns för den som ska köpa bostaden. För att verkligen se till att man visar upp sin bostad på bästa sätt är det många som väljer att styla sin bostad lite innan fotografering och visning. En styling får absolut inte gå till överdrift så att det känns krystat och konstigt men med några olika knep kan man lyfta fram vad som är bra med bostaden och ge den en fräsch look som lockar många. I Dagens Nyheter ger man några enkla tips på hur man kan styla sitt hem:

  • Ta bort alla personliga saker som foton och husdjurens leksaker.
  • Köp hem exklusiv olivolja till köket och fin tvål till badrummet.
  • Ha enhetliga vita krukor till växter, som inte drar uppmärksamhet och skapar röra.
  • Göm sladdar som ligger på golvet.

Rätt årstid för försäljning 230635-real-estate-house-in-hand

Ytterligare något som spelar stor roll när man ska sälja sin bostad är när man gör det. Det finns vissa årstider och datum som säljer bättre än andra. I Svenska Dagbladet kan man läsa att det till exempel inte är speciellt bra att lägga ut en bostad till försäljning innan stora högtider som jul, påsk och midsommar. Då har folk fullt upp med annat och har inte riktigt tid att gå på visningar. Visserligen är det så att det finns färre bostäder ute på marknaden då och man har mindre konkurrens, men efterfrågan minskar så mycket att det kanske inte är värt det. Den månad då det är allra störst utbud av bostäder på marknaden är i maj. Då är det både många spekulanter och bostäder på marknaden.