Design är lösningen på dina problem

Det är lätt att bli frustrerad när man är på jakt efter en speciell möbel, och hur mycket man än letar så hittar man den inte. Ibland har man en väldigt klar bild av vad man vill ha för något, och ibland är det mera vagt.

Eftersom det går så straka trender i heminredning blir utbudet i de flesta möbelaffärer ganska likriktat. Under en period säljer de nästan bara höga köksbord med barstolar till, sedan försvinner de ur sortimentet och ersätts av lägre bord och stolar, och då går det knappt att hitta en barstol någonstans, hur mycket man än letar.

Lösningen blir ofta att leta dels på begagnatmarknaden, och dels i butiker som säljer designmöbler. Även om vissa designmöbler kan uppleva ett plötsligt uppsving i popularitet så är efterfrågan på många av dem ganska stadig. Det innebär att de alltid finns inne i någon butik. Att hitta en Barcelona- eller Ägget-fåtölj är därför alltid möjligt.

De flesta designklassiker har blivit klassiker just genom sin originella design, som ofta lyckas förena form med funktionalitet. De kan därför fungera i många olika miljöer, och svara mot just de behov som man kan ha. Det finns t.ex. många typer av små bord att köpa i affärerna, som man kan ha vid soffan för att förvara tidningar och ställa ifrån sig en kaffekopp. Men det är inte så många av dessa bord som är designade för att ta så liten plats som möjligt, med ett V-format fack för tidningarna och en skiva som går över soffan armstöd. Sideboardet VEE, som finns att köpa från Livinn, är dock ett sådant bord.