Att inreda från grunden

Att flytta till en ny bostad är en ultimat chans att börja om från början med din inredning. I flytten rensar du ut det gamla och har en helt ny, unik möjlighet att fylla det nya hemmet med noggrant utvalda inredningsdetaljer.

Om du går i flyttankar vet du att det inte är helt lätt att hitta en ny bostad, speciellt inte om du vill bo i en storstad. Bostadsbristen fortsätter att råda år efter år, och det finns ett antal vägar att gå när du söker ny bostad. Att hålla koll på bostadskön är en möjlighet, men det finns såklart en massa olika köer du kan gå med i. Om du vill ha hjälp med att hålla reda på alla olika så finns www.lagenheter24.se som håller koll åt dig. På sätt slipper du övervaka alla köer och sajter hela dagarna.

Och när du väl har fått din lägenhet är det dags att planera inredningen. Det är mycket att ta hänsyn till – till exempel ytan, planlösningen, dina egna idéer och trenderna. Det viktigaste är självklart dina egna idéer och din personliga stil. Det ska märkas att just du bor i ditt hem. Men trender som 70-talsinredning, lantlig romantik eller vitt och fräscht kan hjälpa till att inspirera dig som har idétorka. Att kolla runt i olika inredningstidningar och bloggar kan hjälpa dig att få till den look du vill ha. I den här artikeln får du några fler grundläggande tips från en erfaren inredare.

Det härligaste med att flytta in i en ny lägenhet är att du har möjlighet att rensa ut det gamla som du inte trivs med och fylla på med ny och fräsch inredning. Men släng ingenting som är helt och brukbart, skänk hellre eller sälj på loppis. Kanske vill någon bekant byta sin soffa mot din? Eller kanske kan du använda pengarna du får för dina sålda gamla saker till de nya sakerna du önskar dig? Tänk hållbart och återvinningsbart. Det är nämligen också ett måste för den medvetna inredaren. Om man vill förändra ofta måste man också kunna motverka slit-och-släng-tänket. Medveten inredning handlar inte bara om att det ska se snyggt och nytt ut, utan minst lika mycket om att ta vara på möbler. Och att till exempel klä om sina möbler, eller hitta nya användningsområden för dem, är bland det trendigaste du kan göra som inredare.