Anlita rätt städfirma

Anlita rätt städfirma

Städning är en av de saker som skapar mest konflikter i hemmet, och det kan därför vara riktigt skönt att anlita en städfirma och slippa tänka på städningen. Att anlita en städfirma behöver inte vara så dyrt som många tror. Med RUT-avdraget har man dessutom rätt till ett avdrag på upp till 50 000 per år.
”Har du stökigt i ditt hem känns det oftast stökigt i hjärnan.” säger städexperten Marléne Eriksson i en artikel i Aftonbladet.

Du väljer själv hur ofta du vill att städfirman sköter städningen i ditt hem och vad som ska utföras vid varje städtillfälle.

Hitta rätt städfirma

Vilken firma ska du anlita? För många känns det bra att stödja lokala företag, så om du bor i Stockholmsområdet kan du börja med att söka på nätet efter en lokal städfirma i Stockholm och Stockholms län och läsa på lite om företaget. Ett tips är att se till att välja en städfirma med bra omdömen från tidigare kunder för att du ska känna dig trygg med ditt val. Ett bra tips är även att se om du kan hitta recensioner från tidigare kunder. Recensioner hittar du på företagets egen webbsida eller genom att göra en sökning på Google på företagets namn och se om du får upp några jämförelsesidor där företaget finns recenserat. För den som vill göra en lite mer noggrann efterforskning kan man även kontakta städfirman och be om referenser från tidigare kontakter.

När du har hittat några firmor som du känner dig trygg med är det dags att ta in offerter på vad det skulle kosta att anlita dessa firmor. Ta gärna in flera offerter för att kunna jämföra priser. Det kan skilja sig ordentligt mellan olika städfirmor.