Älskade badrum

Badrum höjer priset på huset, anledningen är enkel: det gör det så mycket mer värt. Vi renoverar, fixar och inreder rummen och hoppas att det ska bli mer tillfredsställande att uträtta sina behov när det är rent snyggt och fräscht. Dock finns det klara nackdelar med badrum som är nyrenoverade och vi inte har kontroll över det hela. Röda flaggor har hissats över hela landet och ordet ”vattenskada” associeras med ”fuskbyggare” och ”dyr historia”. Men blir det rätt gjort och man är säker på att allt är tipp topp så är det helt klart värt det.

Badrummet har blivit familjernas nya mysiga krypin, här tillbringar vi mer tid för familjen och allt fler stoppar in sällskapsrum i badrummen. Bastu och stora badkar för hela familjen är inte helt ovanligt och vi umgås på ett helt annat sätt i badrummet nu. För den som söker inspiration till inredning och liknande så är www.99bad.se rätt hemsida att besöka. När man ska köpa nytt hus eller lägenhet så är det ofta en viktig del att få ett vackert renoverat badrum på köpet. För den som vill renovera själv så är det en del saker att tänka på självklart. Viktigast för att arbetet ska godkännas så måste denna regel följas:

Boverkets byggregler, BBR, är grunden för hur ett arbete ska utföras. En rad branschorganisationer för olika yrkesgrupper som plattsättare, golvläggare, rörmokare, vvs-installatörer och elektriker, har branschregler som medlemmarna ska följa. De har gått kurser som gett dem behörighet, certifikat eller auktorisation.(läs hela artikeln här)

Saknar man den kunskapen själv och inte känner att man kan sätta sig in i det hela så är det helt klart en hantverkare med rätt certifikat som ska anlitas.