4 tips för trädgårdsinspiration

4 tips för trädgårdsinspiration

Maj är en månad när många av oss börjar bli lite stressade över det här med trädgården. Borde jag inte redan ha förkultiverat? Hur mycket arbete kräver en damm? Vågar jag anlägga ett stenparti eller kommer jag göra något fel? Det värsta av allt är när det inte ens strömmar fram idéer och frågor. Då kan det vara bra att få lite extra hjälp med inspirationen.

Att ha idétorka är ett vanligt problem som tyvärr sätter stora hinder. Ofta blir vi helt enkelt handlingsförlamade och har svårt att beräkna en trädgårds fulla potential. Varför inte låta en expert göra jobbet åt dig? Det blir mycket personligt med Njuta Trädgårdsdesign som bland annat erbjuder rådgivning, inspiration och faktiskt även konsultation på distans.

Planera, sök och ta in trädgårdsinspiration

Fundera över vad du egentligen vill med din trädgård. Rå om, dona och fixa – eller sällskapa och njuta? Att läsa om olika tips för att planera sin trädgård brukar underlätta för hjärnan att komma igång med inspirationen. Aftonbladet listar 7 tips på hur du kan planera din trädgård.

Våga vara personlig är en återkommande mening. Men vad betyder den egentligen? Kanske betyder den att inte göra avkall på sig själv och sin smak. Men riktigt så enkelt är det kanske inte. Att hitta inspiration hos andra kreatörer är en bra start. Ofta betyder det personliga att man vågar ta in föremål, influenser och växter som man själv gillar, inte det man förväntar sig att andra ska gilla.

Läs trädgårdsböcker! Det roliga med trädgårdstrenden är att den skapar massa olika typer av böcker. En del handlar om att odla drickbart, några om mossor, chili eller om att odla en köksträdgård. Ta in inspiration och input från andra källor än dina normala! ETC.se listar några av årets bästa trädgårdsböcker, några av dem är:

  • Chili – 222 sorter att odla och äta av Eva Robild och Kerstin Rosengren
  • I odödliga odlares sällskap av Elin Unnes
  • Allt om köksträdgårdsodling av Lena Israelsson